Er du varetægtsfængslet

Er du blevet varetægtsfængslet, skal du senest 24 timer efter at du er blevet anholdt, stilles for en dommer. Politiet vil forinden forsøge at afhøre dig.

familie_500px

Er du blevet varetægtsfængslet, skal du senest 24 timer efter at du er blevet anholdt, stilles for en dommer.

Godt at vide som varetægtsfængslet
Du skal have at vide, hvad du er sigtet for, og også at du har krav på at få en advokat. Du kan selv vælge, hvilken advokat du vil have. I grundlovsforhøret vil der være en advokat, men du har ret til at vælge en anden. Hvis du ønsker en anden advokat, kan du fortælle det til retten, politiet eller fængselspersonalet.

Vælg en god forsvarsadvokat – det er samme pris
Omkostningerne til forsvarsadvokat betales i første omgang af det offentlige, og taksterne for advokaten er de samme, uanset hvem du vælger.

Varetægtsfængsling 4 uger af gangen
Du kan højst fængsles for 4 uger ad gangen – fængslingen kan altså forlænges. Politiet skal naturligvis behandle din sag hurtigst muligt, men i realiteten er der ikke nogen tidsbegrænsning på, hvor lang tid du kan være fængslet.
Det er derfor vigtigt at have en dygtig forsvarsadvokat, der kan sikre, at din sag bliver behandlet så hurtigt som muligt.

Du må altid ringe til familie og din advokat
Bestemmer dommeren, at du skal fængsles, så har du krav på at ringe til din familie. Under fængslingen har du altid ret til at komme i kontakt med din advokat. Det nemmeste er at bede fængselspersonalet om at ringe til advokaten.
Advokaten har tavshedspligt, både i forhold til politiet og din familie.
Under din fængsling har du ret til at modtage besøg af din familie. Besøg kan være med eller uden politiets tilstedeværelse. Det afhænger af din sag.

Din forsvarsadvokat er der for at hjælpe dig, så benyt dig af det!


Thorkild Høyer Forsvarsadvokater | Taarbæk Strandvej 36A | 2930 Klampenborg

Forsvarsadvokat.eu | København | Danmark

Kontakt | th@thorkildhoyer.dk | Tlf. (+45) 2143 4050

Vi svarer hurtigst muligt - og altid indenfor 24 timer.