Er du sigtet

Hvis du er sigtet, så skal politiet informere dig om sigtelsen og hvad den går ud på. Du skal have at vide, hvad du er sigtet for, hvornår og evt. med hvem.

mistaenkt_500px

Politiet skal fortælle hvad du er sigtet for, hvornår og evt. med hvem.

Vigtigt med en forsvarsadvokat
Samtidig skal du have at vide, at du ikke er forpligtet til at udtale dig , og at du har ret til en forsvarsadvokat. At blive afhørt som sigtet uden en advokat kan være meget uklogt, medmindre det drejer sig om bagatelagtige sager.

Advokaten kan være “gratis”
Når politiet fortæller dig, at du har ret til en advokat fortæller de også, at du skal betale sagens omkostninger, hvis du bliver dømt. Det kan få nogle til at tro, at det er en god idé at udtale sig uden en advokat , for så kan man spare omkostningerne. Det er ikke fuldstændig korrekt. I første omgang betaler det offentlige sagens omkostninger også advokatens salær.

Hvis du frifindes
Hvis du frifindes, er sigtelsen og sagen uden økonomiske omkostninger for dig.

Hvis du dømmes
Dømmes du, har du i princippet pligt til at betale sagens omkostninger, men meget ofte sker det, at det offentlige frafalder kravet, f.eks. i tilfælde hvor folk ingen penge har eller tjener. Man kan ikke pille håret af en skallet. Desuden vil man altid kunne opnå en afdragsordning.


Thorkild Høyer Forsvarsadvokater | Taarbæk Strandvej 36A | 2930 Klampenborg

Forsvarsadvokat.eu | København | Danmark

Kontakt | th@thorkildhoyer.dk | Tlf. (+45) 2143 4050

Vi svarer hurtigst muligt - og altid indenfor 24 timer.